viernes, 18 de junio de 2010

Jocs infantils, manualitats.

El Pistoler:

dóna nom a un joc de presentació molt interessant quan tenim un grup de 10 o més persones que tot just comencen a interactuar i no coneixen pràcticament ni els noms dels seus propis companys.

Aquest joc consisteix a fer un exercici de memòria per tal d’aprendre tots els noms, a l’hora que trenquem el gel i comencem a agafar certa confiança amb la resta del grup. El joc és molt senzill. En primer lloc cal que tots els infants es posin en rotllana, sempre de peu. Demanarem un voluntari -com no es coneixen potser costa una mica que surti voluntàriament i l’hem d’escollir- que es posarà al centre de la rotllana.

Un cop estigui situat, tancarà els ulls i començarà a fer voltes amb el braç estirat assenyalant al seu davant. Quan vulgui s’aturarà i aleshores hi haurà una persona que serà assenyalada. Aquesta ha d’ajupir-se i, aleshores, els altres dos companys hauran de ‘disparar-se’ a l’hora que diuen el nom de l’altre, cosa complicada quan no sabem massa bé els noms encara.

El més ràpid seguirà al joc i l’altre s’ajupirà i quedarà eliminat. Les eliminacions provocaran que cada cop tinguem a algú diferent als nostres costats i haurem d’anar recordant tots els noms si volem avançar al joc. Sense cap dubte, si aconseguim que funcioni amb rapidesa pot arribar a ser molt divertit, es poden confondre noms o dir malament i arribar a situacions gracioses que afavoriran el bon ambient.

A més, el joc compta amb altres variants també interessants. Una consisteix en un duel individual entre els pistolers. Per a això farem dues fileres que es posaran una d’esquena a l’altre i separades a uns 10 metres. L’animador de l’activitat agafarà dues persones i les aproparà al centre fins que es toquin d’esquena. Aleshores començarà a comptar passos, fins a cinc, i un cop es facin els dos participants donaran la volta i faran com a l’anterior versió. És una variant més individualitzada i potser més llarga que l’anterior.

Amb jocs com aquest i altres que explicarem en propers posts podem trobar moltes interaccions inicials interessants entre el grup, que estarà encara en una primera fase de confiança i coneixença.


PASSAR-SE LA PILOTA:

Asseguts en rotllanes, dir: "De (nom de qui la tira) a (nom de qui la rebrà)" i tot seguit passar-li la pilota.

Exemple: "D'en Pere a la Paula" i en Pere li passa la pilota a la Paula.

Quan ja ens coneixem i per augmentar la velocitat podem dir només el nom del que rebrà la pilota.

Exemple: "A la Paula" i en Pere li passa la pilota a la Paula.

Variants:

Fer tota varietat de passes.

Usar tota varietat de pilotes.

Passar quelcom que no sigui una pilota.

Col·locar-nos en tota varietat de postures.

Canviar el nom per el cognom.

Posar una música que ens marqui el ritme dels passes.

Donar a cada nen i nena una pilota de diferent mida i color. Se la guarda i en rebre la del joc és obligat canviar la que rep per la seva.

Material:

Pilotes. Altre material que substitueixi una pilota. Música.



No hay comentarios:

Publicar un comentario