jueves, 17 de junio de 2010

Google Docs



El Google Docs és un espai personal gratuït on podem crear via web documents de text, fulls de càlcul i presentacions amb moltes de les funcionalitats dels programes/software que s'instal·len en el PC. Per tant, és una eina de google que no requereix instal·lar cap producte agregat (més que el navegador web i els seus components). Amb el Google Docs podem: guardar els fitxers que anem creant, convertir-los i descarregar-los en diferents formats (per exemple, PDF) i també pujar qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d'ofimàtica (MS Word, OpenOffice, etc.), ja que Google Docs accepta la majoria de formats d'arxius comuns (DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT, etc.).

Una de les aplicacions més importants del Google docs, és que permet compartir amb els usuaris que desitgem qualsevol fitxer que hàgim creat, escrivint la direcció de correu electrònic d'aquests i enviant-los una invitació. Tant bon punt els receptors del document iniciïn sessió, podran editar de manera col·laborativa i veure el document enviat, ja sigui una fulla de càlcul, un word o una presentació. Cal destacar que els diferents usuaris amb qui haguem compartit el document, podran veure'l i fer-hi canvis al mateix temps. Amb les revisions dels documents, l'usuari pot saber exactament qui, què i quan ha canviat la informació.

Una altra de les aplicacions importants és que permet publicar els treballs de l'usuari amb l'aspecte d'una pàgina web i anul·lar-la en qualsevol moment. El fet de publicar el document com a pàgina web també ens facilita poder visualitzar-lo en el post del blog. El Google docs, també permet guardar el treball de l'usuari de forma segura i organitzar els documents de l'usuari amb carpetes.

Pràctica:

La pràctica consistia en formar un grup i un dels membres havia de crear un document de text, per despres convidar la resta de companys com a editors. El nostre grup vam fer com si fos l'aniversari d'una de nosaltres i vam convidar als demés a la festa d'aniversari.
Després, haviam de realitzar una presentació, compartir-la amb els membres del grup i fer-la servir com a eina de comunicació, la nostra presentació és va titular "possibles temes del treball d'història" era una pluja d'idees per decir un tema d'un treball d'història (que realment no existia).
Cada membre del grup va crear una pàgina on posava el tema que a ell li agradava amb una fotografia i algun comentari.
Per acavar vam crear un full de càlcul i un formulari.

Aquets són els links del meu treball al google docs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario